Ξαναλειτούργησαν τα κοινά γεύματα αγάπης

Με την ευλογία του Θεού, μετά από την αναγκαστική διακοπή δυόμιση περίπου χρόνων λόγω της πανδημίας, ξαναλειτούργησαν και πάλι τα κοινά γεύματα αγάπης στις Ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.

Στην Ενορία π.χ. του Καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ, μετά την θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην μετακορωνοϊό εποχή, το κοινό γεύμα αγάπης σε κλίμα συγκίνησης και μεγάλης χαράς.

Ο Μητροπολίτης Κορέας στον σύντομο χαιρετισμό του κάλεσε όλους σε ευχαριστία προς τον Θεό για την μεγάλη δωρεά Του και παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη πνευματική και κοινωνική σπουδαιότητα της κοινής τράπεζας ως συνέχεια της ευχαριστηριακής Τραπέζης. Υπενθυμίζοντας την μοναστική παράδοση των κοινοβίων, σύμφωνα με την οποία μετά την θεία Λειτουργία οι μοναχοί ή οι μοναχές με ψαλμωδίες κατευθύνονται εν πομπή προς την τράπεζα της Μονής, για να συνεχίσουν την «λειτουργία μετά την Λειτουργία», παρότρυνε όλους να συμμετέχουν στο κοινό γεύμα αγάπης με την λαχτάρα της επικοινωνίας των αδελφών μεταξύ τους, «γιατί στο πρόσωπο του αδελφού ή της αδελφής, που συντρώγει στο ίδιο τραπέζι, μπορούμε να δούμε τον Χριστό· μπορούμε να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε με τον Χριστό εν ετέρα μορφή».

Φωτογραφίες