Το Σάββατο του Λαζάρου στην Σεούλ

Το Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου 2022 τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Σεούλ βαπτισματική θεία Λειτουργία, κατά την οποία έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα οι Σοφία Karimova, Παύλος LEE Tae-Gyoung και Ιωήλ KIM Gyoung-Cheol Δυστυχώς λόγω Covid-19 αναβλήθηκε η Βάπτιση και άλλων κατηχουμένων για ευθετότερο χρόνο.

Ο Μητροπολίτης Κορέας στο σύντομο κήρυγμά του αναλύοντας το Εξαποστειλάριον της ημέρας ευχήθηκε στους νεοφώτιστους να έχουν πάντοτε στην ζωή τους τα δώρα της Χαράς, της Αλήθειας, του Φωτός, της Ζωής και της Ανάστασης. Παράλληλα τους προέτρεψε να αγωνίζονται τον καλό αγώνα της πίστεως για να διατηρήσουν την ψυχή τους λευκή σαν τον βαπτισματικό χιτώνα τους και με την φωτεινή ζωή τους να μεταδίδουν το Φως του Χριστού γύρω τους, όπως συμβολίζει η αναμμένη λαμπάδα τους, μέχρι την τελευταία αναπνοή τους.

Μετά την Βαπτισματική θεία Λειτουργία ο Διονύσιος KWON Se-Byok και η Κατερίνα PARK Hyon-Jin έφεραν την νεογέννητη κόρη τους KWON Si-On στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για τον Σαραντισμό της. Το βρέφος είναι το πρώτο εγγόνι του αείμνηστου πατρός Παύλου KWON.

Φωτογραφίες