Συναντήσεις μελών του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου

1. Συνάντηση ομάδας ηλικιωμένων ζευγαριών

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, μέλη της ομάδας ηλικιωμένων ζευγαριών του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου της Σεούλ πραγματοποίησε τη φθινοπωρινή του συνάντηση για γεύμα σε εστιατόριο στο Yeouido.

Ατενίζοντας τον καθαρό φθινοπωρινό ουρανό και τα λευκά σύννεφα που πετούσαν ψηλά από τον 50ο όροφο του εστιατορίου, δοξολογήσαμε με ευγνωμοσύνη τον Θεό για τον όμορφο κόσμο που μας χάρισε. Επίσης η συνάντηση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση της αδελφικής επικοινωνίας των μελών και την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ τους.

 

2. Συνάντηση μελών της Χορωδίας

Το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023, τα μέλη της χορωδίας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου συναντήθηκαν στην φιλόξενη Αίθουσα της Μητροπόλεως.

Μετά την πρακτική εξάσκηση της χορωδίας ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας Αμβρόσιος ανέλυσε στα μέλη της χορωδίας την συμβουλή του αποστόλου Παύλου: «Να τραγουδάτε στις συνάξεις σας ψαλμούς και ύμνους και πνευματικές ωδές· να ψάλλετε με την καρδιά σας στον Κύριο» (Εφ. 5:19). Μεταξύ άλλων επεσήμανε τον κίνδυνο της «συνήθειας» στους συμμετέχοντες στην Λατρεία της Εκκλησίας και εξήγησε ότι «ψάλλει με την καρδιά του αυτός που δεν ψάλλει μόνον με την γλώσσα του, αλλά αυτός που έχει τον νου του στραμμένο με προσοχή στην κατανόηση των ψαλλομένων». Κατόπιν σχολίασε ορισμένα σημεία από την τυπική διάταξη των Ακολουθιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον ρόλο των μελών της χορωδίας για την αρμονική τέλεση της θείας Λειτουργίας.

Κατόπιν τα μέλη της χορωδίας συμμετείχαν στον Μεγάλο Εσπερινό του Σαββάτου και μετά δείπνησανόλοι μαζί. Κατά το Δείπνο συμμετείχαν και οι ιερείς π. Ρωμανός Kavchak και ο π. Αντώνιος Lim με τις πρεσβυτέρες τους Λίλιαν και Θεοδότη. Στις εορτάζουσες στις 8 και 9 Νοεμβρίου Γαβριέλα, Μιχαήλ και Νεκταρία όλοι ευχήθηκαν έτη πολλά κι ευλογημένα.

 

Φωτογραφίες 1

Φωτογραφίες 2