Προσευχή υπέρ των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ, με την συμμετοχή Ουκρανών και Κορεατών και την παρουσία του εξοχωτάτου πρέσβη της Ουκρανίας στη Σεούλ κ. Dimitro Poromarengo τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και αναπέμφθηκε ειδική προσευχή υπέρ λήξεως του πολέμου και επικρατήσεως της Ειρήνης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας, αφού πρώτα μετέφερε τις πατρικές ευχές του Οικουμενικού μας Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ευχήθηκε: «η φετινή μαύρη επέτειος του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας να είναι η τελευταία.

Μ᾽ άλλα λόγια εύχομαι και προσεύχομαι να τελειώσει επιτέλους ο καταραμένος αυτός πόλεμος, που όσο διαρκεί μόνον κακό και δυστυχία προκαλεί σε όλους.

Ας παρακαλέσουμε τον Χριστό, τον Άρχοντα της Ειρήνης, να φωτίσει το μυαλό και την καρδιά όσων ξεκίνησαν τον πόλεμο, αλλά και όσων από αμαρτωλά συμφέροντα τον συντηρούν, για να σκεφθούν λογικά και να πάψουν την φιλοπόλεμη αμαρτωλή συμπεριφορά τους.

Κι εμείς όλοι όσοι βρισκόμαστε μακριά από τα πεδία των μαχών ας προσπαθήσουμε με την φιλειρηνική διαγωγή μας να συμβάλουμε στην επικράτηση της ειρήνης μέσα μας και γύρω μας, ούτως ώστε να επικρατήσει η ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Φωτογραφίες