Ο Eορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ

Ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου στον ομώνυμο καθεδρικό ιερό ναό στην Σεούλ ξεκίνησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας έγινε η μεταφορά και τοποθέτηση της εικόνας του Αγ. Νικολάου στον σολέα του ναού, κατά την διάρκεια της οποίας ο λαός έψαλε το Απολυτίκιο του Αγ. Νικολάου. Μετά την δέηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας π. Αμβρόσιος μοίρασε σε όλα τα παιδιά δώρα εκ μέρους του Αγ. Νικολάου. Κατά την διάρκεια του κοινού κυριακάτικου γεύματος αγάπης έγινε προβολή του υποψήφιου για Όσκαρ ντοκυμαντέρ «4.1 Miles» με θέμα τους πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου και κατόπιν ακολούθησε ομιλία για την μεγάλη αρετή της φιλανθρωπίας, που κοσμούσε τον Αγ. Νικόλαο και το δικό μας χρέος προς τους ευρισκομένους σε ποικίλες ανάγκες και περιστάσεις αδελφούς μας.

Την Δευτέρα το βράδυ τελέστηκε ο Μ. Εσπερινός με λιτανεία της εικόνας και των αγίων Λειψάνων του Αγ. Νικολάου πέριξ του Ιερού Ναού και η Αρτοκλασία. Μετά την βραδινή θ. Λειτουργία ακολούθησε δείπνο αγάπης, κατά το οποίο προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Οι Επισκέπτες», η οποία λειτούργησε ως αφορμή για θεολογικά σχόλια στο θέμα του «ξένου» και της αρετής της φιλοξενίας.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος μετά της θ. Λειτουργίας και η εορτή του Αγ. Νικολάου έληξε με την παράθεση γεύματος αγάπης προς όλους τους συμμετέχοντας.

Φωτογραφίες: https://flic.kr/s/aHskR9wDZg

St. Nicholas Feast Day 06/12/2016

Βιντέο απο τη Λειτουργία: