Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 ξεκίνησαν τα προεόρτια της εορτής του Αγίου Νικολάου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό στη Σεούλ με την μεταφορά και τοποθέτηση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου και των Λειψάνων του στο κέντρο του Ναού.

Το πρωί της παραμονής της εορτής, 5 Δεκεμβρίου, πριν από την Απόλυση της θείας Λειτουργίας έγινε ειδική δέηση υπέρ απαλλαγής από την πανδημία του κορωναϊού ενώπιον της Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου και κατόπιν προσφέρθηκαν δώρα εκ μέρους του Αγίου Νικολάου στα παιδιά. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας πολλοί βοήθησαν στην καθαριότητα του Ναού ενώ οι νέοι του «Συνδέσμου» εργάστηκαν για την καθαριότητα του προαύλιου χώρου, αλλά και για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό των δένδρων και των αιθουσών του Ιεραποστολικού Κέντρου.

Την ίδια ημέρα στις 6 μ.μ. τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, Λιτανεία εντός του Ναού, λόγω των απαγορευτικών μέτρων κατά της πανδημίας και θείο κήρυγμα. Κατόπιν οι εκκλησιαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν στην Αίθουσα του Ιεραποστολικού Κέντρου την διαδικτυακή Έκθεση, που οργάνωσε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας υπό τον γενικό τίτλο: «Το κάλλος θα σώσει τον κόσμο». Πριν από την προβολή της Έκθεσης, ο Μητροπολίτης Κορέας καλωσόρισε την νέα Πρέσβη της Ελλάδας στην Κορέα εξοχότατη κ. Αικατερίνη Λούπα, η οποία απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους παρευρισκομένους.

Την κυριώνυμο ημέρα 6 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και η αρχιερατική θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Πριν από την Απόλυση εψάλη πάλι ενώπιον της Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου ειδική δέηση κατά της πανδημίας και κατόπιν όλοι οι πιστοί μετέβησαν στην κεντρική Αίθουσα για να δουν την διαδικτυακή Έκθεση.

φωτογραφίες