Ένας γάμος αλλιώτικος από τους άλλους

Δύο Αμερικανοί νέοι, ηλικίας 25 και 26 χρονών, ο Αλέξανδρος Thomas Uman και η Άννα Josephine Gallegosήρθαν από την Αμερική για να τελέσουν τον Γάμο τους στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας.

Το Μυστήριο του Γάμου τους τέλεσαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας καιτου κοινού γεύματος Αγάπης στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ, ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας Αμβρόσιος και ο προϊστάμενος του ναού π. Αντώνιος Lim. Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη απόσπασμα Ομιλίας του Ιερού Χρυσοστόμου από το υπόμνημά του στην προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, με συμβουλές προς το ανδρόγυνο για την έγγαμη ζωή και την ανατροφή των παιδιών.

Πολλά μέλη του Συνδέσμου των νέων της Ενορίας του Αγίου Νικολάου συμμετείχαν στο Μυστήριο για να συμπροσευχηθούν και να είναι κοντά στους νεόνυμφους την ιερή αυτή ώρα της ζωής τους. Στην απλή δεξίωση που ακολούθησε στην αίθουσα της Μητρόπολης, γνωρίστηκαν με τους νεόνυμφους και τους εξέφρασαν τα συγχαρητήρια και την αγάπη τους.

Ένας γάμος με έμφαση στο πρωτεύον, που είναι η τέλεση του Μυστηρίου για την ευλογία του Θεού στην ζωή των νεονύμφων και όχι στα δευτερεύοντα, τα οποία τις περισσότερες φορές επικαλύπτουν, δυστυχώς, την ουσία των πραγμάτων, ήταν πραγματικά ένας γάμος αλλιώτικος από τους άλλους.

Φωτογραφίες