Ένα αξέχαστο χειμερινό κατασκηνωτικό τριήμερο (retreat)

 

Από Παρασκευή μέχρι Κυριακή 12-14 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Τσουντσόν το χειμερινό κατασκηνωτικό τριήμερο (retreat) της ομάδας των νέων «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ», στο οποίο συμμετείχαν πολλοί πιστοί και κατηχούμενοι από τις ενορίες της Σεούλ, του Τσοντσού, του Ουλσάν και του Τσουντσόν.

 

Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο σε λατρευτικές ευκαιρίες, κηρύγματα, αγιογραφικές μελέτες και συζητήσεις πάνω στο κεντρικό θέμα: «Το έργο του ευαγγελισμού δεν είναι επιλογή, αλλά εντολή του Χριστού προς πάντας».

 

Το Σάββατο το βράδυ μετά τον Μεγάλο Εσπερινό έγινε η Ακολουθία του Μυστηρίου της εξομολογήσεως με την συμμετοχή όλων όσοι ήθελαν να εξομολογηθούν και στην συνέχεια ένας ένας προσήλθε στο Μυστήριο για την εξαγόρευση των αμαρτιών του και την συγχωρητική Ευχή. Την Κυριακή το πρωί στον Όρθρο και στην θεία Λειτουργία έψαλαν όλοι μαζί και συμμετείχαν στην θεία Ευχαριστία.

 

Το πρόγραμμα ήταν επίσης πλούσιο σε ψυχαγωγία, σε ομαδικά παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, σε περιπάτους στην όμορφη χειμωνιάτικη φύση, και εργασία για την προετοιμασία των γευμάτων, καθαριότητας του χώρου κ.λπ.

 

Το πυκνό αφράτο χιόνι που έπεσε λίγο πριν από το τέλος του προγράμματος ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και το καλύτερο αποχαιρετιστήριο, που λειτούργησε αφενός μεν ως αφορμή δοξολογίας προς τον Θεό για το κάλλος της Δημιουργίας Του και τις πολλές ευλογίες Του κατά το κατασκηνωτικό τριήμερο, και αφετέρου σαν «συναγερμός» για να ετοιμαστούν όλοι γρήγορα για την αναχώρηση, ώστε να μην αποκλειστούν από τα χιόνια.

 

Φωτογραφίες