Η Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στην Κορέα

33952125520_b2b0005b72_o

 

Και φέτος η άπειρη Αγάπη και η άφατη Φιλανθρωπία του Θεού μας αξίωσε να εορτάσουμε το σταυρώσιμο και αναστάσιμο Πάσχα σε όλες τις Ενορίες και στα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.

 

Στις κατανυκτικές Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν πάρα πολλοί Κορεάτες πιστοί και ιδιαιτέρως στις Ενορίες της Seoul, Incheon, Busan και Ulsan, εκτός των Κορεατών, συμμετείχαν και πολλοί Σλαβόφωνοι, Έλληνες, Αμερικανοί και άλλων εθνικοτήτων Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

 

Η συμμετοχή των πιστών στα Μυστήρια της Ιεράς Εξομολογήσεως και της θείας Ευχαριστίας ήταν καθολική.

 

Με το κοινό πασχαλινό γεύμα αγάπης μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό της Αγάπης ολοκληρώθηκε για φέτος ο σταυροαναστάσιμος κύκλος των λατρευτικών εκδηλώσεων, και ήδη ζούμε μέσα στο Φως και στην Χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

 

Η ευγνωμοσύνη μας προς τον «δι᾽ ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν» σταυρωθέντα, ταφέντα και αναστάντα Κύριο είναι απροσμέτρητη. Οι ευχαριστίες μας επίσης  είναι πολλές και θερμές προς όλους όσοι βοήθησαν για την καθαριότητα, προ της ενάρξεως της Μ. Εβδομάδας, των Ιερών Ναών, για το φύτεμα των λουλουδιών, την βαφή των πασχαλινών αυγών, για τον στολισμό του Επιταφίου και για την προετοιμασία του κοινού πασχαλινού γεύματος αγάπης.

 

Είθε να μας αξιώσει ο Αναστάς Κύριος να εορτάσουμε και του χρόνου τα άχραντα Πάθη Του και την ένδοξη Ανάστασή Του με μεγαλύτερη πνευματική προετοιμασία και κατάνυξη.

Φωτογραφίες

Κυριακή των Βαιων, 4/9

Μεγάλη Τετάρτη, 4/12

Μεγάλη Πέμπτη, 4/13

Μεγάλη Παρασκεύη, 4/14

Μεγάλο Σάββατο, 4/15

Κυριακή του Πάσχα, 4/16