Αγρυπνία στο Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα στο Palang-ri

Με την συμμετοχή αρκετών πιστών και των κληρικών π. Ρωμανού Kavchak, π. Αντωνίου Lim και του διακόνου Γιοχάν Park εορτάστηκε με την τέλεση Αγρυπνίας η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα στο Palang-ri.

Η Αγρυπνία διήρκεσε από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Η Αγρυπνία άρχισε με τον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής μετά αρτοκλασίας και λιτανείας, στο τέλος της οποίας έγινε θείο κήρυγμα υπό του Μητροπολίτου Αμβροσίου με θέμα: «Προσέχετε, Αγρυπνείτε και Προσεύχεσθε» (Μκ. 13:33). Στην συνέχεια αντί του Μεσονυκτικού έγινε μία ώρα προσευχής με την Ευχή του Ιησού και κατόπιν ακολούθησε ο Όρθρος της εορτής και η αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Αγρυπνίας παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα σε όλους τους συμμετέχοντες. Στις 10 το πρωί διαβάστηκε η Ακολουθία της πρώτης Ώρας, στο τέλος της οποίας έγινε θείο κήρυγμα υπό του Μητροπολίτου με θέμα: «Η μεγάλη δύναμη της προσευχής». Μετά την κοινή τράπεζα αγάπης και τον εκχιονισμό, από την πυκνή χιονόπτωση που έπεσε τις πρωινές ώρες, αναχώρησαν όλοι ωφελημένοι πνευματικά. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να γίνονται συχνότερα Αγρυπνίες ως ευκαιρίες περισσότερης προσευχής και πνευματικής επικοινωνίας μεταξύ των πιστών.

Φωτογραφίες