Το Ετήσιο Φθινοπωρινό Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού 2023

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο φθινοπωρινό Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Σεούλ, με την συμμετοχή πολλών επισκεπτών από διάφορα μέρη της Σεούλ.

Από μέρες πριν νέοι και νέες μέλη του «Συνδέσμου», της ομάδος νέων ζευγαριών «Ακύλας και Πρίσκιλλα», πολλοί σλαβόφωνοι, αλλά αγγλόφωνοι και ελληνόφωνοι εργάστηκαν εθελοντικά για την προετοιμασία των φαγητών και των γλυκισμάτων από την Κορέα, Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ουζμπεκιστάν, Ελλάδα, Αμερική, και Λίβανο.

Την ημέρα του Φεστιβάλ ο ηλιόλουστος φθινοπωρινός καιρός και, κυρίως, η από καρδιάς προσφορά των εθελοντών δημιούργησαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, που φαινόταν στα χαμογελαστά πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως είναι το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των σλαβοφώνων. Παρά τον συνεχιζόμενο, δυστυχώς, πόλεμο στην Ουκρανία και τις διαιρέσεις που έχει προκαλέσει μεταξύ των ανθρώπων των δύο αντιμαχομένων πλευρών, πρυτάνευσε στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας το πνεύμα της καταλλαγής και της αγάπης εν Χριστώ. Όσοι συμμετείχαν στο φεστιβάλ είδαν και έζησαν το θαύμα της Εκκλησίας που πάντα ενώνει και ποτέ δεν χωρίζει.

Επίσης πολλοί εντυπωσιάστηκαν από την εργατικότητα των νέων του «Συνδέσμου», οι οποίοι σήκωσαν όλο το βάρος του στησίματος και ξεστησίματος των τεντών, των τραπεζιών, των καθισμάτων, της προσφοράς των αναψυκτικών στους επισκέπτες του φεστιβάλ, του πλυσίματος των πιάτων, της συλλογής των σκουπιδιών και της καθαριότητος του χώρου μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Προς όλους όσοι με κάθε τρόπο βοήθησαν στην διοργάνωση του φεστιβάλ είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες και ευχόμαστε ο Θεός να τους χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και την ευλογία Του στην ζωή τους.

Φωτογραφίες