Νέα ποιμαντική επίσκεψη στο Τόκιο Ιαπωνίας

Με την βοήθεια του Θεού την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 ο Μητροπολίτης Κορέας και έξαρχος Ιαπωνίας Αμβρόσιος τέλεσε και πάλι την θεία Λειτουργία στο Τόκιο, με συλλειτουργό τον εξ Αμερικής, αλλά ουκρανικής καταγωγής ιερέα, πατέρα Παύλο Koroluk.

Χάρις στο πολυεθνικό εκκλησίασμα χρησιμοποιήθηκε ως γλώσσα λατρείας η Ιαπωνική, Ουκρανική, Ρωσική, Αγγλική, Ελληνική και Κορεατική.

Μετά τα Αναγνώσματα, στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης τόνισε την σωτηριολογική σημασία της υπακοής όλων μας στην Εκκλησία. Με ιδιαίτερη έμφαση επεσήμανε ότι υπακοή στην Εκκλησία σημαίνει υπακοή στον Χριστό.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας οι πιστοί δέχθηκαν με ενθουσιασμό ως δώρο από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Προρταΐτισσας. Την εικόνα κόμισε από το Άγιον Όρος ο Ιάπωνας μοναχός Τιμόθεος Kozaki, ο οποίος μονάζει στην Μονή Ιβήρων.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας στην αίθουσα του ναού ακολούθησε γεύμα αγάπης κατά το οποίο ο Μητροπολίτης επικοινώνησε με όλους τους εκκλησιαζομένους.

Φωτογραφίες