Η πρώτη επίσκεψη στην Κορέα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ζηλανδίας Μύρωνος

Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας π. Μύρωνος στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, για να συμμετάσχει στο πρώτο ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου κυρού Σωτηρίου, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ήταν πηγή χαράς και ιδιαίτερης ευλογίας.

Την επομένη μέρα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μύρων συλλειτούργησε μετά του Μητροπολίτου Κορέας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, στην προσφώνηση και αντιφώνηση, που αντήλλαξαν μεταξύ τους, έκαναν και οι δύο ιδιαίτερη μνεία στον εορτάζοντα Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ευχόμενοι υγεία και μακροημέρευση για την συνέχιση της αγλαόκαρπης και τετιμημένης Πατριαρχίας Του.

Μετά την θεία Λειτουργία ο υψηλός επισκέπτης παρακάθησε στην κοινή τράπεζα αγάπης, κατά την διάρκεια της οποίας ανέπτυξε στους πιστούς και στους κατηχουμένους το θέμα περί Αγιότητος, εξ αφορμής της εορτής των Αγίων Πάντων.

Στην συνέχεια συμμετείχε στην σύναξη του «Συνδέσμου», όπου μίλησε στους νέους για την ιεραποστολική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ζηλανδίας στα νησιά του Ειρηνικού, με ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο πατέρα Βαρνάβα από το νησί Φίτζι. Στο τέλος της διαλέξεώς του, εξ αφορμής σχετικής ερώτησης τόνισε με έμφαση το χρέος που έχουν οι νέοι και οι νέες Ορθόδοξοι στην Κορέα, για την περαιτέρω διάδοση της Ορθόδοξης μαρτυρίας ανάμεσα στους συμπατριώτες τους.

Φωτογραφίες