Η Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

Με την χάρη του Θεού, ο φετινός εορτασμός των Αγίων Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλύτερες συνθήκες απ᾽ τον περσυνό.  

Σε όλες τις ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας τελέστηκαν κατά την τάξη οι Ιερές Ακολουθίες, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών κανόνων της πολιτείας, για την προστασία των συμμετεχόντων από την COVID-19.

Στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ, λόγω της υπάρξεως περισσοτέρων κληρικών, τελέστηκαν διπλές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος για τους Κορεάτες και τους Σλαβόφωνους πιστούς. Επίσης το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκαν τρεις Ακολουθίες της Αναστάσεως μετά της θ. Λειτουργίας. Την Κυριακή το πρωί από τις 9 μέχρι τις 11:30 τελέστηκε πάλι ο Όρθρος του Πάσχα και η θ. Λειτουργία. Και στις 2 το απόγευμα έγινε ο Εσπερινός της Αγάπης. Σε κάθε Ακολουθία συμμετείχαν διαφορετικοί πιστοί, σύμφωνα με τους καταλόγους, που καταρτίστηκαν από το Σάββατο του Λαζάρου και έτσι δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες, στην Εξομολόγηση και στην θ. Κοινωνία.

Ευχή και προσευχή μας είναι του χρόνου, με την βοήθεια του Θεού, να εορτάσουμε την μεγαλύτερη εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας χωρίς περιοριστικά μέτρα και να έχει επιστρέψει η ζωή στην κανονικότητα σε όλο τον πλανήτη. Χριστός Ανέστη!

<Photos>

St. Nicholas Cathedral in Seoul   

Holy Friday Lamentations- Epitaphios

Holy Saturday Paschal Liturgy

St. Paul Church in Incheon

The Dormition of the Mother of God Church in Jeonju

The Annunciation of the Holy Theotokos Church in Busan

St. Dionysios Church in Ulsan