Η ίδρυση Κορεατικού Χριστιανικού Μουσείου στην Κορέα

Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και ο π. Αντώνιος Lim Jong-hun παρευρέθηκαν σε εκδήλωση για την ίδρυση του Κορεατικού Χριστιανικού Μουσείου που πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο CCMM στο Yeouido.

Το Κορεατικό Χριστιανικό Μουσείο είναι ένα έργο που ξεκίνησε από το Εθνικό Συμβούλιο των Εκκλησιών Κορέας (NCCK) και στο έργο αυτό συμμετέχει ενεργά και η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας. Ο χώρος του μουσείου βρίσκεται στο Eunpyeong-gu της Σεούλ και η ολοκλήρωση της ανέγερσης έχει προγραμματιστεί να γίνει μέχρι τα τέλη του 2024.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και ανακοίνωσε την πρόθεση της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας να δωρίσει στο Μουσείο ορισμένα ιστορικά κειμήλια της από την ιστορική παρουσία της στην Κορέα τα τελευταία 123 χρόνια.

Χαιρετισμός στην έναρξη των εργασιών για την ανοικοδόμηση του Χριστιανικού Μουσείου Σεούλ.

Το ιερό Ευαγγέλιο, ως γνωστόν, δεν περιφρονεί την ανθρώπινη σοφία, ούτε την ιστορία, ούτε την τέχνη. Αντίθετα όλα τα εξαγιάζει και δημιουργεί πολιτισμό. Γι᾽ αυτό εμείς οι Χριστιανοί έχουμε χρέος να προστατεύσουμε όλα τα καλά έργα των ανθρώπων και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Αυτός είναι ο σκοπός του Χριστιανικού Μουσείου στη Σεούλ, που έχουμε σήμερα όλοι την χαρά και την τιμή να ξεκινούμε την δημιουργία του. Η διατήρηση των κειμηλίων της Ιστορίας του Χριστιανισμού στην Κορέα είναι μεγάλος και ιερός σκοπός. Το Χριστιανικό Μουσείο στην Σεούλ θα μας προστατεύσει από την λήθη της Ιστορίας μας και παράλληλα θα διδάσκει στις ερχόμενες γενιές την προσφορά του Χριστιανισμού στην Κορέα. Το Χριστιανικό Μουσείο θα καλύψει ένα πολύ μεγάλο κενό, γι᾽ αυτό πιστεύουμε ότι η σημερινή μέρα είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, συγχαίρουμε όσους όσοι είχαν την ιδέα της δημιουργίας του Χριστιανικού Μουσείου στην Σεούλ. Επίσης συγχαίρουμε και ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους όσοι θα εργαστούν για την υλοποίησή του.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!

Φωτογραφίες

βίντεο