Η εορτή του Αποστόλου Παύλου στο Ιντζόν

Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου Παύλου, στον προς τιμήν του αφιερωμένο ιερό ναό στην πόλη Ιντζόν. Στον Όρθρο και στην θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος με συλλειτουργούς τον αρχιμανδρίτη π. Μάρκελλο Καραγεωργίου εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τον προϊστάμενο του ιερού ναού π. Δανιήλ Να.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης, με αφορμή τα παθήματα του Αποστόλου Παύλου για τον Χριστό, ανέφερε την χρυσοστόμεια ρήση: «Αν μου έλεγαν να διαλέξω ανάμεσα στο χάρισμα να ανασταίνω νεκρούς και στην δυνατότητα να αλυσοδεθώ για τον Χριστό, εγώ θα διάλεγα τις αλυσίδες», για να τονίσει ότι η οποιαδήποτε θυσία μας χάριν της αγάπης μας προς τον Χριστό είναι ανώτερη από κάθε άλλο χάρισμα. Ο αγώνας και η άσκηση για την απαλλαγή των παθών με τα οποία μας «αλυσοδένει» ο διάβολος είναι ανώτερη πράξη από το χάρισμα της θαυματουργίας. Η ειρωνεία, η αδικία, ο διωγμός, κ.ά. χάριν της πίστης μας είναι ιδιαίτερο χάρισμα και δώρο του Θεού για την σωτηρία μας.

Πριν από την Απόλυση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ναού η λιτάνευση της εικόνας του Αποστόλου Παύλου και η τέλεση της Αρτοκλασίας.

Ακολούθησε το κοινό γεύμα αγάπης στην αίθουσα του ναού κατά το οποίο ο π. Μάρκελλος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους Αγίους Τόπους και την σημασία τους. Στον διάλογο που ακολούθησε φάνηκε η ζωηρή επιθυμία των πιστών και των κατηχουμένων να επισκεφθούν τα Ιεροσόλυμα, για να προσκυνήσουν τα μέρη στα οποία περπάτησε ο Χριστός, και συντελέστηκαν τα συγκλονιστικότερα γεγονότα της ανθρώπινης Ιστορίας.

Η επίσκεψη του Μητροπολίτη στην ενορία του Αποστόλου Παύλου ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του στην συνέλευση του εκκλησιαστικού συμβουλίου για να μελετήσουν το μέλλον του ναού εν όψει της κατεδαφίσεως όλων των κτηρίων της περιοχής πέριξ του ναού και της ανεγέρσεως νέων πολυωρόφων κτηριακών συγκροτημάτων, υπό μεγάλης κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Φωτογραφίες