Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ

Με χαρά και πνευματική ευφροσύνη γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο ναό του στη Σεούλ.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου πριν από την Απόλυση της θείας Λειτουργίας έγινε η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων με την μεταφορά υπό του Μητροπολίτου Αμβροσίου, του π. Ρωμανού Kavchak, π. Αντωνίου Lim και του διακόνου Γιοχάν Park της Εικόνας και των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο μέσον του καθεδρικού ιερού ναού. Μετά την σχετική δέηση δόθηκαν στα παιδιά, όπως κάθε χρόνο, δώρα εκ μέρους του Αγίου Νικολάου.

Μετά το κοινό γεύμα αγάπης ακολούθησε με την συμμετοχή νέων και ενηλίκων η προγραμματισμένη καθαριότητα του ιερού Ναού, του προαύλιου χώρου και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός των δένδρων και των αιθουσών του κτηριακού συγκροτήματος.

Το βράδυ της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου εψάλη ο Μεγάλος Εσπερινός της εορτής μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Μητροπολίτου με θέμα: «Οι Άγιοι, οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της ανθρωπότητας». Ακολούθησε η λιτανεία της Εικόνας και των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου εξωτερικά του ιερού ναού. Μετά την Λιτανεία τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία και κατόπιν προσφέρθηκε εορταστικό δείπνο προς όλους τους συμμετέχοντες.

Την Τρίτη στις 6 Δεκεμβρίου το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου της εορτής και η θεία Λειτουργία. Ο εορτασμός τελείωσε με την προσφορά εορταστικού γεύματος αγάπης προς όλους.

Φωτογραφίες