Η εορτή των 24 προστατών Αγίων της εν Κορέα Εκκλησίας

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 τελέστηκε ο πανυγηρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Gapyeong, με την ευκαιρία της Συνάξεως των των 24 προστατών Αγίων της εν Κορέα Εκκλησίας, στην οποία είναι αποθησαυρισμένα τα ιερά Λείψανά τους.

Την επομένη 3 Οκτωβρίου, ο Όρθρος της εορτής και η θεία Λειτουργία τελέστηκαν από τους ιερείς π. Αντώνιο Woo Jong-hyun, τον π. Ιερεμία Cho Kyeong-jin, τον π. Ιλαρίωνα Jeong Jong-hyuk, τον π. ΡωμανόKavchak, τον π. Αντώνιο Lim Jong-hun, και τον π. Γιοχάν Park In-gon.

Επίσης, στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο τουαειμνήστου Δανιήλ Moon Jun-sik, ο οποίος είχε ιδιαίτερη αγάπη για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας και μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του αειμνήστου Μητροπολίτου κυρούΣωτηρίου κτήτορος της Ιεράς Μονής.

Στην εορτή συμμετείχαν περίπου 80 πιστοί από διάφορες Ενορίας της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, προς τους οποίους προσφέρθηκε από την Ιερά Μονή γεύμα αγάπης. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας προς όσους στόλισαν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο του μοναστηριού και πρόσφεραν λουλούδια για την προετοιμασία της γιορτής.

Φωτογραφίες