Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju

Οι πιστοί της Ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju, με την συμμετοχή του μητροπολίτη Κορέας π. Αμβρόσιου, του πρεσβυτέρου π. Ιλαρίωνα Jeong και του διακόνου Γιοχάν Park γιόρτασαν σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη την μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής αρκετοί πιστοί με τους κληρικούς εργάστηκαν για την καθαριότητα του ιερού Ναού, τον στολισμό των εικόνων, την παρασκευή της αρτοκλασίας και του προσφόρου για την θ. Λειτουργία.

Στον Μ. Εσπερινό της εορτής κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης είπε ότι η Θεοτόκος στην γιορτή της μας ζητά δύο πράγματα: Πρώτον να ακούμε τον λόγο του Υιού Της και να τον εφαρμόζουμε, έτσι ώστε να μην είμαστε μόνον «ακροατές» αλλά και «ποιητές», και δεύτερον οι γονείς να διδάσκουν στα παιδιά τους τον λόγο του Θεού και τον τρόπο εφαρμογή Του στην ζωή τους.

Την επομένη τελέστηκε ο Όρθρος της Εορτής και η θ. Λειτουργία. Πριν από την Απόλυση πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου, στον τέλος της οποίας αναπέμφθηκε ευχαριστήρια δέηση για την απελευθέρωση της Κορέας από τον Ιαπωνικό ζυγό το 1945 και την καθιέρωση της Δημοκρατίας της Κορέας (15/8/1948). Η λέξη Gwangbok σημαίνει “αποκατάσταση του φωτός”.

Μετά ακολούθησε κοινό γεύμα Αγάπης, κατά το οποίο ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προστασία της Παναγίας ως Μητέρας του κόσμου και κάλεσε τους πιστούς να καταφεύγουν στις πρεσβείες Της σε κάθε δυσκολία τους. Τέλος παρεκάλεσε όλους να προσεύχονται ώστε του χρόνου να αξιωθούμε να εορτάσουμε την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον νέο ναό Της.

Photos