Η εορτή της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Gapyeong

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας εορτάστηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας στο Gapyeong Κορέας, για πρώτη φορά φέτος χωρίς την φυσική παρουσία του ιδρυτού της Μονής αειμνήστου μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου. Όλοι, όμως είχαν την βαθειά αίσθηση ότι ήταν πνευματικώς παρών και συμμετείχε της πανηγύρεως.

Κληρικοί και πιστοί επισκέφθηκαν το Μοναστήρι το Σάββατο 6 Αυγούστου από διάφορες ενορίες της Μητροπόλεως, για να συμμετάσχουν στον Όρθρο και στην θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε στον τάφο του μακαριστού Γέροντα.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορέας εξήγησε ότι η ανάβαση του Κυρίου με τους τρεις μαθητές Του «εις όρος υψηλόν» έγινε πρώτον, για να διδάξει τους μαθητές Του και όλους μας να βλέπουμε στον Ουρανό και όχι στη γη και δεύτερον, ότι η σωτηρία μας βρίσκεται στον Ουρανό και όχι στη γη. «Τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γης». Συνεπώς, ας κάνουμε όλοι πράξη την λειτουργική προτροπή της Εκκλησίας μας «Άνω σχώμεν τας καρδίας».

Μετά το πέρας της Λατρείας στον προαύλιο χώρο της Μονής οι μοναχές παρέθεσαν κοινή τράπεζα αγάπης προς όλους τους συμμετέχοντας.

Φωτογραφίες