Η 3η εβδομάδα της αγιογραφήσεως του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Jeonju

Η αγιογράφηση του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Jeonju συνεχίστηκε και την 3η εβδομάδα, με συστηματική και επίπονη εργασία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Αυγούστου το συνεργείο των αγιογράφων και των βοηθών, αλλά και μέλη της Ενορίας που βρισκόντουσαν στον χώρο ως εθελοντές, έζησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες όταν, με το κατέβασμα του τελευταίου ορόφου της σκαλωσιάς, αποκαλύφθηκαν στην τελική τους μορφή ο Παντοκράτορας, η πολυπρόσωπη παράσταση της Επουράνιας θείας Λειτουργίας και ο χορός των Προφητών στον τρούλο του ναού. Ένα αυθόρμητο «Δόξα σοι, Κύριε, δόξα σοι» ψέλλισαν τα χείλη και ένα βαθύτατο αίσθημα συγκίνησης και πνευματικής χαράς πλημμύρισε τις καρδιές όλων.

Καθώς η μέρα αναχώρησης των εξ Ελλάδος αγιογράφων πλησιάζει, τα μέλη του συνεργείου επιστρατεύουν όλες τις σωματικές και ψυχικές τους δυνάμεις, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το εικονογραφικό πρόγραμμα του ναού. Με τις πρεσβείες της υπεραγίας Θεοτόκου, της οποίας την Παράκληση ψάλλουν κάθε βράδυ μετά το πέρας της εργασίας και πριν από το δείπνο, πιστεύουν ότι τελικά θα γίνει το θαύμα!

Φωτογραφίες