Επίσκεψη του Μητροπολίτου Κορέας Αμβροσίου στην Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju

Το σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου 2018 ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος συνοδευόμενος από τον Διάκονο Γιοχάν Παρκ επισκέφθηκε την ενορία μας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Τζοντσού για τον Μεγάλο Εσπερινό του Σαββάτου, τον Όρθρο και την θεία Λειτουργία της Δ´ Κυριακής των Νηστειών. Στο κήρυγμά του τόνισε πως δεν πρέπει να κινούμαστε από την απιστία στην πίστη, όπως ο πατέρας του παιδιού που θεράπευσε ο Χριστός, αλλά να μένουμε σταθεροί κι αμετακίνητοι στην πίστη, λέγοντας στην προσευχή μας: Πιστεύω, Κύριε. Βοήθησέ με, όμως, γιατί η πίστη μου δεν είναι δυνατή!

Μετά το τέλος της θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τους Ιερόπαιδες. Κατόπιν στο κοινό γεύμα αγάπης ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ότι η αίτησή μας έγινε δεκτή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τον προσεχή Δεκέμβριο την Κορέα. Η πληροφορία αυτή χαροποίησε τα μέγιστα όλους, πολλοί εκ των οποίων εξέφρασαν την χαρά τους που θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν για πρώτη φορά τον Παναγιώτατο.

Μετά το γεύμα ο Μητροπολίτης είχε πριν φύγει συνάντηση με τους ενήλικες, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της έμπρακτης πίστης στην καθημερινή ζωή μας.

Photos