Συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου στο Συνέδριο για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης – 8 με 9 Σεπτ. 2017

Την Παρασκευή και το Σάββατο 8 και 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Συνέδριο για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Saint Anthony’s College, Oxford University) με γενικό θέμα:Ορθόδοξη Οικουμενικότητα και Τοπική Πολιτιστική Ταυτότητα, εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Ιννοκεντίου Veniaminov επ᾽ ευκαιρία της συμπληρώσεως 220 χρόνων από της γεννήσεώς του.

 

Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε θ. Λειτουργία στο Ορθόδοξο Παρεκκλήσιο του Πανεπιστημίου με την ευκαιρία της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής άρχισαν οι εργασίες του Συνεδρίου με ομιλητή τον Μητροπολίτη Κορέας Αμβρόσιο, ο οποίος μετέφερε στους συνέδρους τις πατρικές ευχές και ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών του Συνεδρίου.

Το θέμα της πρώτης διαλέξεως ήταν:

  • Το χρυσοστόμειο «καταστατικό» για την χριστιανική μαρτυρία: Οικουμενικές αρχές και η σχέση τους με την κορεατική ορθόδοξη ταυτότητα.

 

To Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν οι εξής τέσσερις διαλέξεις:

  • Μητροπολίτου Διοκλείας Καλλίστου (Ware), DPhil Oxon:: Το Ιεραποστολικό έργο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού τον 18ο αιώνα.
  • Μητροπολίτου Ναϊρόμπις και Κένυας Μακαρίου, DPhil Oxon: Πρακτική ορθόδοξη ιεραποστολική: Μια σύγκριση της Αλάσκας του 19ου αιώνα και της Κένυας του 20ου αιώνα.
  • Dr. Sven Haakanson, PhD Harvard: Η ρωσική κληρονομιά της ορθόδοξης ιεραποστολής στο νησί Kodiak στην Αλάσκα.
  • Dr. James C. Skedros, ThD Harvard: Παραδείγματα ορθόδοξης ιεραποστολικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

 

Επίσης στα πλαίσια του Συνεδρίου η Dr. Alison Ruth Kolosova, PhD Durham παρουσίασε το θέμα: Ο Nikolai Il’ minskii και η πλαστογράφηση της ιεραποστολικής παράδοσης των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου τον 19ο αιώνα στην Ρωσία.

 

Τις εργασίες του Συνεδρίου διηύθυνε ο Μητρoπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος (Ware).

Την ευθύνη οργανώσεως του Συνεδρίου είχε ο Καθηγητής Dr. S.A. Mousalimas, DPhil Oxon, Prof. NEFU Yakutsk.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Γρηγόριος, ο Dr. Paul Bendor-Samuel, διευθυντής του Oxford Centre for Mission Studies, καθώς επίσης πολλοί κληρικοί και λαϊκοί επιστήμονες.

Κάντε κλικ εδώ για φωτογραφίες από το Συνέδριο.