Ανοικτή Πρόσκληση στην Επέτειο των 120 χρόνων Ορθοδοξίας στην Κορεατική Χερσόνησο (1900-2020).

 

Ανοικτή πρόσκληση

 

Το 2020, με την ευλογία της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, θα γιορτάσουμε με ευγνώμονα αισθήματα προς τον Θεό και βαθιά συναίσθηση ποιμαντικής ευθύνης, την επέτειο των 120 χρόνων Ορθοδοξίας στην Κορεατική Χερσόνησο (1900-2020).

 

Κατά την διάρκεια του έτους 2020, στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας και Εξαρχία Ιαπωνίας θα πραγματοποιηθούν, συν Θεώ, διάφορες επετειακές εκδηλώσεις, με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια των γεγονότων και των ανθρώπων, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, που εργάστηκαν για την διάδοση της ορθόδοξης μαρτυρίας στην Κορέα.

 

Η πρόσκλησή μας απευθύνεται προς όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως, κληρικούς και λαϊκούς, από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες Ρωσίας, Αυστραλίας, Αμερικής, Νέας Ζηλανδίας και Ελλάδας, που διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην ίδρυση και πορεία της εν Κορέᾳ Εκκλησίας μας. Καλούμαι όλους να συμμετάσχουν, ως μέλη της Μίας Αγίας του Χριστού Εκκλησίας, με πνεύμα αδελφοσύνης και  χωρίς εθνοφυλετικές παρωπίδες, στον από κοινού εορτασμό της ιστορικής αυτής επετείου.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το τριήμερο από 21 έως 23 Φεβρουαρίου 2020 στην Σεούλ.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως