Έκθεση Bυζαντινών Eικόνων

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων (23/6/2019) μετά την θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ Έκθεση Βυζαντινών Εικόνων, με έργα των σπουδαστών, που συμμετείχαν στα Μαθήματα Αγιογραφίας από 20 Μαΐου έως 22 Ιουνίου.

Κατά την τελετή ενάρξεως της Εκθέσεως ο Μητροπολίτης Κορέας αφού ευχαρίστησε τον καθηγητή – αγιογράφο κ. Σώζω Γιαννούδη και τους συμμετέχοντες σπουδαστές, τόνισε ότι το θαυμαστό αποτέλεσμα της αγιογραφήσεως άριστων βυζαντινών Εικόνων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οφείλεται στην μεθοδική και συστηματική διδασκαλία του δασκάλου τους, αλλά και στον ζήλο και την επιμέλεια των σπουδαστών. Δάσκαλος και σπουδαστές εργάστηκαν σκληρά από Δευτέρα έως Σάββατο (9:00 π.μ. ­­– 8:00 μ.μ.). Ιδιαίτερος λόγος έγινε και για τους τέσσερις Ταϊβανέζους σπουδαστές, οι οποίοι ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Κορέα αποκλειστικά για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μαθημάτων αγιογραφίας. Εκτός των προαναφερομένων Ταϊβανέζων το πρόγραμμα παρακολούθησαν επίσης τέσσερις Ρώσοι και έντεκα Κορεάτες.

H Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Ευχή όλων είναι να συνεχιστεί το πολύ σπουδαίο αυτό πρόγραμμα και του χρόνου, ώστε όλο και περισσότεροι σπουδαστές να έρχονται σε επαφή με τον μυστικό κόσμο της βυζαντινής αγιογραφίας.

Photos