Ρητορικός διαγωνισμός στο Πανεπιστήμιο HUFS (Ν. Κορέα) με αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα, στο Βυζάντιο και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του HUFS οργάνωσε Διαγωνισμό Ρητορικής στον οποίο έλαβαν μέρος οι εξής επτά φοιτητές:

  1. Βασιλεία Yoo Jua: «​​Ελκυστικές ομοιότητες μεταξύ του νησιού Jejuκαι της Κρήτης»
  2. Ιουστινιανός Choii Junhui: Προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη
  3. Δήμητρα Hur Dagyo: Η πάλη: Το άθλημα με το ελληνικό πνεύμα
  4. Σωκράτης Joonho Lee: Γιατί αγαπώ τον Σωκράτη
  5. Βικτωρία Jeong Hyun Lee: Επικίνδυνο ταξίδι οδήγησης στην Κρήτη
  6. Θαλής Oh Yunsang: Γιατί διάλεξα να σπουδάσω ελληνικά
  7. Μίνωας Kim Kangmin: Έψαλλε τον ύμνο: Τη Υπερμάχω. 

Το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Ρητορικής έλαβε ο δευτεροετής φοιτητής Ιουστινιανός Choi Junhui με χρηματικό έπαθλο 200.000 won. 

Κατά την διάρκεια του προγράμματος η χορωδία των πρωτοετών φοιτητών τραγούδησε τρία ελληνικά τραγούδια και προβλήθηκε μία ελληνική ταινία μικρού μήκους με κορεατικούς υπότιτλους που μετέφρασαν οι τριτοετείς φοιτητές.

Την Ελληνική Πρεσβεία στη Σεούλ εκπροσώπησε ο αξιότιμος κ. Κωνσταντίνος Δασκαλόπουλος (Counsellor for Economic Affairs). Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησαν και μέλη από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας.

Πριν από τον Διαγωνισμό Ρητορικής οι πρωτοετείς φοιτητές με τον καθηγητή τους Αριστοτέλη ­- Αμβρόσιο Ζωγράφο περπάτησαν στο πανέμορφο κάμπους του πανεπιστημίου, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Στην συνέχεια ο καθηγητής τούς πρόσφερε ένα νόστιμο γεύμα στην VIP αίθουσα του εστιατορίου τών καθηγητών και τους μίλησε για την ακαδημαϊκή τους πορεία και την ζωή τους στο μέλλον. Κατά το γεύμα δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να νιώσουν οικογενειακά και να συνδεθούν περισσότερο μεταξύ τους.

 

βίντεο