Δέκα νέα μέλη στην Ορθόδοξη Σλαβόφωνη Κοινότητα της Σεούλ

Με τη χάρη του Θεού, στις 14 Αυγούστου -στην εορτή της Λιτάνευσης του Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού του Ιησού Χριστού και των αγίων επτά Μακκαβαίων, της μητέρας τους Σολομωνίας και του δασκάλου τους Ελεάζαρου- τελέστηκε, σύμφωνα με την παράδοση της Αρχαίας Εκκλησίας, βαπτισματική θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, κατά την οποία, μετά από σχετική κατήχηση έλαβαν το άγιο Βάπτισμα οι: Δημήτριος, Σέργιος, Ευγένιος, Ειρήνη, Αναστασία, Λιουντμίλα, τα παιδιά Βικτώρια και Εβελίνα, καθώς και τα μωρά Μιχαήλ και Μαρία.

Στην χαρμόσυνη και συγκινητική τελετή, εκτός του λειτουργού π. Roman Kavchak, των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους, συμμετείχαν και πολλοί ενορίτες. Μέσω των ιερών Μυστηρίων Βαπτίσματος, Χρίσματος και θείας Ευχαριστίας, οι νεοφώτιστοι ενώθηκαν με την Κεφαλή της Εκκλησίας μας τον Χριστό και με ολόκληρο το Σώμα της Εκκλησίας.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο π. Roman κάλεσε τους νεοφώτιστους να διατηρήσουν την χαρά του Βαπτίσματος όλες τις ημέρες της ζωής τους, να είναι θαρραλέοι και να μην φοβούνται τους πειρασμούς που έρχονται, αλλά να σηκώνουν τον σταυρό τους, ακολουθώντας πιστά τον Κύριο Ιησού Χριστό, ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες.

Ευχόμαστε σε όλους τους νεοφώτιστους να ζήσουν, να έχουν την χάρη και την ευλογία του Θεού στην ζωή τους και να παραμείνουν πιστοί μέχρι θανάτου, και ο Κύριος θα τους δώσει για στεφάνι της νίκης, την αιώνια ζωή». (Αποκ. 2:10)

 

Φωτογραφίες