Страсна Седмиця та Свято Світлого Христового Воскресіння у Православній Митрополії в Кореї

У другій половині дня 28 квітня 2024 року розпочалося особливе богослужіння, яке ознаменувало початок Страсного тижня. Під час цього тижня віруючі мали можливість брати участь у церковній молитві на ранкових та денних богослужіннях. Молоді люди допомагали в прибиранні храмів, прикрашанні Плащаниці та в інших необхідних підготовчих роботах до святкування Великодня. Це було часом духовної весни, коли вони одержували благодатну відплату від Бога: “Господи, освяти тих, хто любить красоту Твого дому.”

Під час богослужінь звучали співи церковного хору, який виконував піснеспіви про розп’яття і хресні страждання Спасителя. Голоси хористів здавалося з’єднувалися з голосом Неба: “ слава довготерпінню Твоєму, єдиний Чоловіколюбче.”

Вечірні богослужіння Страсної седмиці особливим чином нагадували про Таємну Вечерю, зраду, непорочні Страсті Христові та плач біля Гробниці. Все це досягло свого кульмінації у Світле Свято Святого Великодня.

Храми всіх парафій Православної Митрополії Кореї наповнилися людьми, які почули радісний дзвін і вигук: “Христос Воскрес!” Великодня Утреня та Божественна Літургія в перший день свята Воскресіння Христового відбувалися особливо урочисто. Протягом усього богослужіння радісно звучав спів великоднього тропаря: “Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що у гробі життя дарував”

Воскресіння Господнє – радість для всіх. Сотні віруючих брали участь у богослужінні Великодньої Вечірні, де уривок з Євангелія був прочитаний різними мовами.
Після богослужіння було влаштовано спільну пасхальну трапезу, що пройшла в урочистій святковій обстановці.
Де б ми не знаходилися, для нас у день Великодня все сповнене світлом. Христос Воскрес!

Фотографії

28.4.2024 Вербна неділя

1.5.2024 Велика Середа.  Таїнство Єлеосвячення

2.5.2024 Великий Четвер

3.5.2024 Велика П’ятниця

4.5.2024  Велика Субота

5.5.2024 СВІТЛЕ ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ. ПАСХА.