Співпраця іконописців із Греції та Азії

З благословення Господа та заступництвом Пресвятої Богородиці, роботи іконописців у церкві Успіння Пресвятої Богородиці в місті Чонджу продовжуються вже другий тиждень.

Сорок майстрів-іконописців та їх помічники працювали наполегливо та багато годин з понеділка по суботу. В результаті цих зусиль образи Пантократора, Небесної Платітери, Ангелів, пророків, праведних і святителів почали поступово “оживати” на стінах, у куполі та ніші Святого Вівтаря, надаючи відвідувачам  відчуття спілкування з небесними  святих, коли заходиш до храму.

Цього разу трапилося те чого  не було в попередні рази  під час іконописних робіт у всіх інших храмах Православної Митрополії Кореї, і це заслуговує особливої уваги. Окрім грецьких іконописців вперше у розпису храму взяли участь іконописці та їх помічники з Кореї та Тайваню – серед них були не лише православні, а й католики. Це плід зусиль, покладених у 1995 році за ініціативою покійного Митрополита Пісидійського (раніше – Корейського) Сотирія. У 1995 році розпис кафедрального собору Святителя Миколая в Сеулі був виконаний виключно іконописцями з Греції – професором Созосом Яннудісом та його колегами та учнями. З того часу й до сьогодні корейці разом з тайванцями  вчилися мистецтву іконопису в Греції, а також в Кореї на літніх інтенсивних курсах, які регулярно проводились в Митрополії протягом попередніх років. Таким чином, на сьогодні деякі талановиті помічники майстрів стали досвідченими іконописцями завдяки професорові Яннудісу та корейському іконописцеві Татьяні Со. Це дає надію на збереження та розвиток традицій візантійської іконографії на Далекому Сході, де інтерес до православного мистецтва постійно зростає.

Фотографії

26 липня 2023

27 липня 2023

28 липня 2023

29 липня 2023

31 липня 2023

1 серпня  2023

2 серпня 2023