Престольний праздник храма святого апостола Павла в місті Інчхон

У неділю, 2 липня 2023 року, у храмі святого апостола Павла, що знаходиться в місті Інчхон, відбулося престольне свято. Церемонії очолив митрополит Кореї та екзарх Японії, Амвросій. Владиці співслужили архимандрит Маркеллос Карагеоргіу з Єрусалимського Патріархату та настоятель парафії, протопресвітер Даниїл На.

Під час своєї проповіді, митрополит звернувся до страждань апостола Павла за Христа і нагадав слова святого Іоанна Золотоустого: “Якби мені довелося обирати між даром воскресіння мертвих та можливістю бути ув’язненим за Христа, я б обрав ув’язнення”. Це означає, що будь-які утиски які ми переносимо ради нашої любові до Христа переважають будь-які інші небесні дари. Духовна боротьба у звільненні від страстей, якими диявол “ув’язнює” нас, є більш важливим ділом, ніж здійснення чудес. Якщо ми переносимо насмішки, несправедливість, переслідування та інші негаразди через нашу віру, це є особливим Божим даром для нашого спасіння.

Богослужіння завершилося хресною ходо. з іконою апостола Павла та служінням артокласії (літії) на площі перед храмом. Пізніше всі присутні були запрошені до святкової трапези, під час якої отець Маркел розповів про значення святої землі. У ході діалогу, віруючі явно висловили бажання відвідати Єрусалим, щоб поклонитися місцям, де ходив Христос і де сталися найважливіші події в історії людства.

Візит Митрополита до парафії апостола Павла завершився його участю у нараді Церковної Ради, щоб обговорити майбутнє церкви. Це стало необхідним у зв’язку із знесенням всіх будівель у районі церкви та будівництвом нових багатоповерхових комплексів під егідою державної будівельної компанії.

Фотографії