Пасхальне послання митрополита Амвросія 2023

Дорогі брати та сестри у Господі,

Церква словами творців священних піснеспівів закликає кожного серцем славити пасхальні події – розп’яття і Воскресіння Христове – через особисте сповідання віри: «Величаю страсті Твої, оспівую і поховання Твоє з воскресінням, взиваючи: Господи, слава Тобі».
У вислові : «Господи, слава Тобі», – серце вірянина стискається, щоб висловити подяку Христу – Богочоловікові, Спасителеві.
Господи, слава Тобі, бо Ти став Людиною, щоб спасти людину.
Господи, слава Тобі, бо Ти «не для того прийшов», щоб служили Тобі, «але щоб послужити та віддати душу Свою для викуплення» багатьох (Мк. 10:45).
Господи, слава Тобі, бо Ти «упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерти, і то смерти хресної» (Флп. 2:8).
Господи, слава Тобі, бо Ти «немочі наші узяв», «був ранений за наші гріхи», і ранами Твоїми «ми зцілилися» (Іс. 53, 4-5).
Господи, слава Тобі, бо Ти Своїм Воскресінням «смертю смерть подолав», дарувавши нам воскресіння з мертвих та «життя майбутнього віку».
Господи, слава Тобі, бо ми вже не боїмося смерті: Твоєю смертю ми звільнилися від страху смерті. «Христос воскрес – і в гробах немає мертвих» (свт. Іоанн Златоуст).
Господи, слава Тобі, бо Ти не просто повернув нам втрачений Рай, але й зробив нас вічними спадкоємцями Твого Царства Небесного.
Господи, слава Тобі, бо Ти визнав нас членами Твоєї нествореної Церкви на землі.
Господи, слава Тобі, бо цього року Твоєю всемогутньою і цілющою Благодаттю ми святкуємо Твоє Воскресіння, не боячись пандемії.
Достойно і праведно співати Тобі, Господи, благословляти Тебе, хвалити Тебе, дякувати Тобі, поклонятися Тобі на віки віків.
Достойно і праведно прославляти Тебе і дякувати Тобі, Господи, «за всі благословення, відомі й невідомі, явні та приховані, за видимі та невидимі блага», якими Ти щедро обдарував нас, Твоїх недостойних дітей.
І тому ми «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святе Воскресіння Твоє славимо».
Славословимо Тебе, Господи, співаємо славу Тобі устами та серцями нашими!
Від імені духовенства нашої Митрополії бажаємо всім вам радісного святкування славного Господнього Воскресіння, молимося за ваше здоров’я та пасхальне благословення вашим сім’ям.

Христос Воскрес!
З повагою і великою любов’ю у Воскресшому Господі,
† Митрополит Корейський та Екзарх Японії Амвросій