Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα από τον COVID-19, με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του αγίου Νικολάου γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της μνήμης του στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ.
Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Κορέας π. Αμβρόσιος προεξήρχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού και της Αρτοκλασίας, στο τέλος των οποίων κήρυξε το Θείο λόγο. Στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε από τα Στιχηρά του Εσπερινού το θαυμάσιο τροπάριο το οποίο λέει: «Άγιε Νικόλαε, που το όνομά σου σημαίνει νίκη του λαού, ανεδείχθης νίκη των πιστών. Γιατί όπου κι αν σε καλέσουν πάντοτε τρέχεις πρόθυμα για να βάλεις κάτω από την σκέπη σου τους πάντες. Γιατί εσύ νύχτα και μέρα σώζεις από πειρασμούς και δύσκολες περιστάσεις αυτούς που σε βλέπουν και σε επικαλούνται με πίστη». Στις μέρες μας η πανδημία του COVID-19 μας έχει «γονατίσει». Κάνουμε ανθρωπίνως ό,τι μπορούμε. Οι επιστήμονες, οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την λύση του παγκόσμιου αυτού προβλήματος, γι᾽ αυτό τους ευγνωμονούμε εκ βαθέων. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Οι γιατροί δεν είναι θαυματουργοί! Θαύματα κάνει μόνον ο Παντοδύναμος Θεός με τις πρεσβείες των Αγίων Του, των Φίλων Του. Μ᾽ ένα μόνον λόγο Τουο ο Κύριος μπορεί να εξαφανίσει από προσώπου της γης τον νέο κορωνοϊό. Σ᾽ αυτό το θαύμα μπορούμε κι εμείς να συμβάλλουμε. Πώς; Πρώτον με τις αδιάλειπτες προσευχές μας προς τον Ιατρόν των ψυχών και των σωμάτων ημών. Με τις θερμές παρακλήσεις μας προς τους Αγίους. Προς τον Άγιο Νικόλαο, που όπως όλοι οι Άγιοι, ακούει πολύ περισσότερο τις προσευχές μας κατά την ημέρα της εορτής του. Δεύτερον, θα συμβάλλουμε στην επιτέλεση του θαύματος με την ειλικρινή μετάνοιά μας. Ας μιμηθούμε την μετάνοια των Νινευιτών. Τρεις μέρες έμπρακτης μετάνοιας ήταν αρκετή για να σωθεί η πόλη τους από την καταστροφή. Σε παρακαλούμε άγιε Νικόλαε, βοήθησέ μας να μετανοήσουμε, ώστε να μας λυπηθεί ο Θεός και να μας απαλλάξει από την φοβερή αυτή πανδημία. Αμήν.
Την επομένη, Κυριακή 6η Δεκεμβρίου λόγω των απαγορευτικών μέτρων από την κυβέρνηση, ένας μόνον μικρός αριθμός πιστών μπόρεσαν να έρθουν στην εκκλησία για να συμμετάσχουν στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «ο άγιος Νικόλαος είναι πολύ δημοφιλής γιατί είναι ο προστάτης των παιδιών, των φτωχών, των αδικημένων, των ασθενών και των ναυτικών όταν κινδυνεύουν από την θαλασσοταραχή. Αλλά φουρτούνες δεν έχει μόνον η θάλασσα. Έχει και η ζωή μας. Ο ιερός υμνογράφος αποκαλεί τον άγιο Νικόλαο «λιμάνι γαλήνιο, στο οποίο σώζονται όσοι καταφεύγουν σ᾽ αυτό ταλαιπωρημένοι από τις τρικυμίες της ζωής τους». Πολλές τρικυμίες μας ταλαιπωρούν: οικονομικές, οικογενειακές, κοινωνικές ανίατες ασθένειες, πανδημίες κ.λπ. Ας καταφεύγουμε με πίστη στην προστασία του. Σε σένα καταφεύγουμε άγιε Νικόλαε και τώρα που η φοβερή πανδημία του COVID-19 μας βασανίζει. Σε ικετεύουμε προστάτεψέ μας απ᾽ αυτόν τον φοβερό κίνδυνο. Προστάτεψε ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους και όσους άλλους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Θεράπευσε, σε παρακαλούμε, όσους νοσούν εκ του κορωνοϊού και πρέσβευε προς τον Κύριο να δείξει το άπειρο έλεός Του προς το δοκιμαζόμενο ανθρώπινο γένος. Αμήν.
Μετά την Οπισθάμβωνο Ευχή κλήρος και λαός ανέπεμψαν γονατιστοί δέηση και ανέγνωσαν ειδική Ευχή υπέρ απαλλαγής εκ του κορωνοϊού και υγείας του σύμπαντος κόσμου ενώπιον της Εικόνας του αγίου Νικολάου και των θαυματουργικών ιερών Λειψάνων Του.