Κατ᾽ οίκον κοινή Προσευχή για τον COVID-9 (Κάθε βράδυ 10:00 – 10:15)

Κάθε βράδυ από τις 10:00 μέχρι τις 10:15 ας ενώνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον «Κύριο των Δυνάμεων» ζητώντας το έλεός Του για την προστασία όλου του κόσμου από την πανδημία του COVID-9.

  1. Και πρώτα – πρώτα, ας αρχίζουμε την προσευχή μας επαναλαμβάνοντας επί δέκα λεπτά την «Προσευχή του Ιησού»: Κύριε, Ιησού Χριστέ ελέησέ με! Με την σύντομη αυτή προσευχή να επικαλούμεθα το έλεος του Θεού, γιατί μόνον το έλεός Του, όταν το ζητούμε επίμονα αναγνωρίζοντας με ειλικρινή μετάνοια την αμαρτωλότητά μας, μπορεί να μας απαλλάξει από την φοβερή αυτή παγκόσμια μάστιγα.
  2. Δεύτερον, ας προσευχόμαστε υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων εκ του COVID-9.
  3. Τρίτον, ας ικετεύουμε τον Κύριο για τους ασθενείς εκ του COVID-9. Να τους χαρίσει δύναμη εξ Ύψους για να αντιμετωπίσουν με υπομονή και γενναίο φρόνημα την δύσκολη κατάστασή τους και να βρουν σύντομα την υγεία τους.
  4. Τέταρτον, ας παρακαλούμε τον Κύριο να δίνει κουράγιο στους συγγενείς των ασθενών για να στέκονται με ψυχραιμία κοντά τους, ώστε η βοήθειά τους να είναι αποτελεσματική.
  5. Πέμπτον, ας ζητούμε από τον Κύριο να οπλίζει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές με ψυχική και σωματική δύναμη, ώστε να κάνουν ορθές διαγνώσεις και να παρέχουν σωστές θεραπευτικές αγωγές, για να απαλύνουν, ως «καλοί Σαμαρείτες» τον πόνο των ασθενών τους.
  6. Έκτον, ας δεηθούμε εκτενώς προς τον Κύριο να στείλει τον φωτισμό Του στους επιστήμονες, ώστε να ανακαλύψουν το κατάλληλο φάρμακο για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου COVID-9.
  7. Και τέλος, ας παρακαλούμε τον Κύριο να προστατεύει και όλους εμάς και τις οικογένειές μας από την φοβερή μάστιγα του COVID-9.

Εάν θα προσευχόμαστε με πίστη ακλόνητη στον λόγο του Κυρίου που μας είπε: «ζητάτε και θα σας δοθεί, ψάχνετε και θα βρείτε, χτυπάτε την πόρτα και θα σας ανοιχτεί» (Λκ. 11:9), τότε θα ακούσει ο Θεός την προσευχή μας και θα γίνει το θαύμα της απαλλαγής της ανθρωπότητας από τον COVID-9. Αμήν.