Свято Успіння Пресвятої Богородиці в Кореї

15 серпня 2023 року велике свято Успіння Пресвятої Богородиці кожній парафії Православної Митрополії Кореї це свято осяяло душі вірян. Відзначимо особливу урочистість у храмі Успіння Пресвятої Богородиці у мальовничому місті Чонджу. Святкові богослужіння: Велика Вечірня, Утрення та Божественна Літургія, які очолював митрополит Корейський Амвросій, об’єднали багатьох вірян. Окрім постійних парафіян, приїхало багато віруючих з інших міст, щоб помолитися у храмі Пресвятої Богородиці та отримати Її благословення.
Напередодні свята Митрополит виголосив проповідь на тему: “Богородиця веде нас до Богочоловіка”. У сам день празника прозвучала проповідь про те, як “Богородиця навчає нас своїм життям підкорятися волі Божій”. Перед відпустом був здійснений хресний хід з іконою Успіння Пресвятої Богородиці навколо храма. Після завершення хрестного ходу у храмі була прочитана Молитва подяки Богу з нагоди національного свята, присвяченого звільненню Кореї від японської окупації у 1945 році.
Краса нового святого храму, а також недавно завершені фрески в куполі та у вівтарній частині викликали почуття благоговіння та збудження серед усіх, хто взяв участь у богослужіннях, які прибули з Чонджу, Сеула, Пусана, Мопко, Геодже-до і навіть з Окінави (Японія).
Під час спільної трапези митрополит подякував усім благодійникам, жертводавцям і волонтерам, які старанно працювали під час будівництва і прикрашення святого храму. Владика Амвросій особливо подякував настоятелю Успенського храму в Чонджу, священнику Іларіону Чжонгу, і його дружині Деспіні, а також всім парафіянам за підготовку свята і гостинність і побажав їм завжди і у будь-яких обставинах життя, бути під захистом Пресвятої Діви Марії.

Фотографії