Під зорями та сонцем: паломництво до храму Успіння в Чонджу

9 та 10 серпня 2023 року стали особливими днями  для більш ніж двадцяти парафіян сеульського храму святого Максима Грека, які вирушили у паломницьку поїздку до недавно збудованого храму Успіння Пресвятої Богородиці в Чонджу. Ця подорож була наповнена молитвою, глибокими враженнями і духовним збагаченням для паломників.

Подорож розпочалася з суботнього молебню в сеульському храмі, який провів митрополит Амвросій, благословивши всіх  перед їх від’їздом. Цей момент став вихідною точкою духовної підготовки до подорожі.

Після прибуття до Чонджу паломники відвідали Корейський Національний музей, розташований у Хенок-Віледж. Тут вони мали можливість поглибити свої знання про історію та культуру країни, в якій вони здійснювали своє паломництво.

Ввечері всі зібралися у новому храмі Успіння Пресвятої Богородиці для читання молитовного правила. При цьому паломників особливо вразила краса нічного храму.

Раннього ранку більшість пилігримів зустріли схід сонця і були вражені надзвичайно красотою храму, оточеного ранковими сонячними променями.

Недільні богослужіння очолив настоятель храму пресвітер Ілларіон Чжонг, якому співслужив священник Роман Кавчак, котрий перед завершенням богослужіння виголосив повчальне слово про  необхідність храму для православних віруючих та духовну користь паломництва. Окремо була висловлена подяка за гостинність настоятелю храму та його дружині Деспіні.

Після прочитання подячних молитв після Святого Причастя всі взяли участь у трапезі любові, яку приготували парафіяни.

Ця паломницька поїздка залишила глибокий слід у серцях парафія храму святого Максима Грека  і допомогла їм зміцнити свою віру та духовне єдинство.

Фотографії