Η εορτή της Πρωτοχρονιάς στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

Οι δύο μεγάλες εορτές της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου γιορτάστηκαν με την τέλεση της πρώτης θείας Λειτουργίας του νέου έτους 2024 στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας.

Το νέο έτος 2024, που μας χάρισε η φιλανθρωπία του Θεού, είναι αφιερωμένη στην 20η επέτειο ιδρύσεως της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας και Εξαρχίας Ιαπωνίας (2004-2024).

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Μητροπολίτης ανέφερε για την 20η επέτειο της Μητροπόλεως μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Το ιστορικό αυτό γεγονός γίνεται αφορμή για να εκφράσουμε κατ᾽ αρχάς προς τον φιλάνθρωπο Κύριό μας τις άπειρες ευχαριστίες μας για όλα όσα μας χάρισε η πρόνοιά Του κατά την διαρρεύσασα εικοσαετία. Επίσης οι ευχαριστίες μας επεκτείνονται και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ιδιαιτέρως προς τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο, γιατί χάρις στην ανύσταχτη ποιμαντική μέριμνά Του για την Άπω Ανατολή ανύψωσε την μέχρι τότε υπό την Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας Εξαρχία Κορέας σε Μητρόπολη Κορέας και Εξαρχία Ιαπωνίας.

Αλλά η εικοσαετής αυτή επέτειος πρέπει να γίνει αφορμή πιο συστηματικής εργασίας για την περαιτέρω εξάπλωση της ορθόδοξης μαρτυρίας στους εν Κορέα και Ιαπωνία ανθρώπους καλής θελήσεως… Ας γίνουμε το νέο έτος 2024 τα κατάλληλα όργανα του Θεού, ούτως ώστε περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό και να καταστούν μέλη της επί γης άκτιστης Εκκλησίας Του».

Φωτογραφίες